Când intri în magazinul Joker Workshop din Burnaby, la est de Vancouver, Canada, rămâi aproape mut de uimire. Te aștepți să găsești acolo tricouri imprimate, snowbord-uri și alte obiecte printate. Dar ochii iți rămân ațintiți pe o colecție rafinată de “tablouri”, manifestări artistice înrămate și postate pe pereții magazinului. Ai putea crede pentru câteva momente că ai intrat într-o galerie de artă. Și chiar așa este… într-o anume măsură, însă nu este vorba despre o galerie clasică.

Fondatorii Joker Workshop – David Xin (proprietar și artist) și Joe Su (Retail Manager)

Dezvoltând conceptul de “T-shirt culture”

Din 2011 de când au deschis afacerea, fondatorii Joker Workshop – David Xin (proprietar și artist) și Joe Su (Retail Manager) – și-au propus să creeze în conștiința cumpărătorului nevoia de a purta lucruri originale, care să aibă în sine valoare de unicat, marca unui obiect de artă.

Au reușit să configureze un nou concept de artă contemporană – “T-shirt culture” sau arta care se poartă – ce se încadrează perfect în sfera intereselor generației tinere. Aceasta se simte atrasă de arta modernistă, de curentul artei tatuajelor.

De atunci au început să se promoveze intens pe rețelele de socializare media, să meargă la diverse expoziții și târguri de artă modernistă, arta tattoo, atât pentru a se inspira și a cunoaște mai bine comportamentul clienților, precum și pentru a le vorbi oamenilor despre afacerea, brand-ul și arta pe care ei o pun în valoare.

Ne dorim ca oamenii să cumpere arta transpusă pe tricou și nu un tricou cu artă pe el. Este o diferență. Ceea ce ne dorim este ca arta să fie pe primul plan”, declara Xin într-un interviu acordat publicației “The Vancouver Sun”. Pentru a fi înțeleasă cu adevarat filozofia care a stat la baza acestui proiect, a fost nevoie ca cei doi parteneri săși educe publicul continuu. La început chiar le-a fost dificil să-i facă pe unii oameni să înțeleagă de ce ar plăti dublu pe un tricou autentic Joker Workshop comparativ cu un tricou imitat și produs în masă. Însă pe măsură ce oamenii cunoșteau și le înțelegeau munca, reușeau să le aprecieze creațiile la adevarata lor valoare.

Joker Workshop își redimensionează activitatea alături de Epson SureColor F2000

Elementul de inedit și surpriza debordează din toate creațiile Joker Workshop, iar autenticitatea cu care acestea sunt realizate în cel mai fin detaliu este uimitoare. Interesul pentru creațiile Joker Workshop a început să crească, la fel și cererea. Era momentul ca toată producția să se realizeze in-house. Era nevoie să se supervizeze direct întreg procesul de producție, astfel încât totul să iasă perfect.

Alegerea perfectă pentru Joker Workshop a fost Epson SureColor F2000. Ideea de perfecțiune l-a însoțit pe Xin de-a lungul întregii sale vieți și cariere: “Arta furnizează acea rară șansă de a ne regândi așteptările pe care le avem de la viață. Mă străduiesc să mă perfecționez continuu, atât în muncă, cât și în viața mea de zi cu zi.”

Echipamentul a fost achiziționat după îndelungi căutări si numeroase testări, reprezentând cea mai bună soluție pentru ei. S-au putut evita astfel problemele legate de întârzieri și de calitate ce apăreau uneori din partea furnizorilor acestora.

Paleta largă de culori a imprimantei s-a potrivit întru totul cu grafica în culori vii a artistului. Oricine își poate da seama de înalta calitate a imaginilor realizate pe SC F2000. Clientul privește fascinat cum, în mai puțin de 3 minute, modelul ales din multitudinea creațiilor expuse în magazin se transpune direct pe tricoul său, într-un mod simplu și curat. Însuși faptul că poate fi martor la realizarea pe loc a actului artistic îi conferă un plus de valoare brand-ului.

Categoric a schimbat parametrii ecuației pentru noi”, a declarat Su. “Nu mai este deloc nevoie să ne facem griji cu privire la stocuri și nici să ne încărcăm cu acestea, putând oricând să ne re-umplem stocul imediat.

Tehnologia Epson SureColor F2000 a devenit de neînlocuit pentru activitatea zilnică în magazinul celor doi canadieni, ridicând produsele Joker Workshop la nivelul pe care întotdeauna și l-au dorit aceștia, acela de opere de artă.

Noul model Epson SureColor SC-F2100 are o serie întreagă de îmbunătățiri legate de productivitate, întreținerea și mentenanța. Frecvența solicitărilor de service a scăzut cu 80% pentru F2100 față de F2000.

Nu mai sta pe gânduri! Vino în showroom și testează.