Barul Oscar’s din Praga, care face parte din hotelul Vienna House Andel’s Praga, a fost renovat complet. Designul interior a fost realizat de studioul de arhitectură Jestico+Whiles, studioul care a stat în spatele designului original al hotelului, deschis în 2002.

Arhitectul șef al proiectului, Dominika Rošetzká, descrie ideea principală a designului: „Solicitarea clientului a fost să vină cu un design original care să atragă oamenii din exterior. De aceea mi-am propus să creez un design îndrăzneț bazat pe elemente din beton, lemn și acril.”

„Schema de culori aleasă se bazează pe o combinație tipică pentru conceptul Oscar’s de baruri oriunde în Europa (roșu, albastru și negru distinctiv). Principalul punct de atracție este tavanul lung colorat situat deasupra barului, pe care l-am creat cu ajutorul tehnic al Studio Fabrik8”, adaugă arhitectul.

La alegerea unui material potrivit pentru tavan, culorile pastelate ale foilor acrilice PERSPEX® cu o suprafață mată pe două fețe în grosime de 3 mm au fost cele mai potrivite pentru personalizarea barului.

În acest sens au fost folosite o combinație de nuanțe PERSPEX® Frost:

  • PERSPEX® Frost S2 4T50 Chilli Red
  • PERSPEX® Frost S2 6T21 Glacier Green
  • PERSPEX® Frost S2 4T46 Blush Pink
  • PERSPEX® Frost S2 7T77 Arctic Blue

Difuzia luminii a fost asigurata de plăci inguste din PERSPEX® Spectrum LED 1TL1 Opal cu grosimea de 3 mm. Elementele luminoase îndrăznețe din acril PERSPEX® au fost create de Studio Fabrik8, care are mulți ani de experiență în lucrul cu materialul nostru.

Plăcile PERSPEX® au fost, de asemenea, folosite pentru realizarea logo-ului iluminat și sofisticat, care a fost realizat printr-o combinație de PERSPEX® Clear și transparent PERSPEX® Red 4401.

Dacă sunteți în căutarea unui material care să gestioneze creativ lumina și să obțină o gamă întreagă de efecte uimitoare, acrilul PERSPEX® este potrivirea perfectă. Inspirați-vă aruncând o privire la mai multe studii de caz care valorifică potențialul creativ al acrilicului PERSPEX®.

*Photocredit: Alex Shoots Buildings