Vanzarile online in Romania au inregistrat o crestere cu 30% in 2020 fata de 2019, iar pentru 2021 se preconizeaza o crestere intre 20% si 30%.

Conform datelor recente, piata globala a comertului electronic a atins 2,41 miliarde de dolari in 2020. In termeni valorici, piata s-a extins cu aproape 26% fata de anul precedent, cresterea fiind determinata de intensificarea cumparaturilor online stimulatas de pandemia COVID-19. (Sursa: www.statista.com)

Vanzarile eMAG au crescut cu aproape 50% in pandemie. (Sursa: www.emag.ro)

Diversitatea si flexibilitatea sunt elemente de baza pentru a genera noi oportunitati de afaceri dupa un an dificil marcat de pandemia COVID-19. Capacitatea de adaptare pe noi segmente de piata
este, prin urmare, cheia succesului pentru firmele care vor sa acceseze noi posibilitati de profit si sa exploateze noile tendinte.

Dezvoltarea comertului online creeaza noi oportunitati, iar una dintre acestea este legata de ambalarea produselor.

In ultimul an, in Romania, vedem cateva investitii substantiale in piata ambalajelor de carton.

Proprietarii Dedeman intra in afaceri cu carton ondulat, prin cumpararea unui pachet de actiuni (aproximativ 17%) la Vrancart Adjud. Fratii Adrian si Dragos Paval, cei care controleza cea mai mare afacere antreprenoriala romaneasca – Dedeman, au investit 28 de milioane de lei, intrand astfel in industria ambalajelor din carton. (Sursa: www.pack-romania.ro)

Producatorul britanic de ambalaje de hartie DS Smith investeste 11 milioane de euro in fabrica de hartie de la Zarnesti. Fabrica DS Smith din Zarnesti este cea mai mare unitate de productie a hartiei pentru ambalaje din Romania. DS Smith a lansat o noua gama de ambalaje din carton pentru fructe si legume. (Sursa: www.pack-romania.ro)

 

Tinand cont de aceste aspecte, DACORA Print si Summa va ofera o solutie optimizata si accesibila pentru a va extinde sau imbunatati portofoliul de aplicatii in industria ambalajelor cu volum mic si mediu.

Acest ambalaj personalizat si prototip este produs la dimensiuni reduse si volume medii, exact acolo unde Summa exceleaza.

Pentru a va ajuta pe acest drum, DACORA Print si Summa ofera doua pachete care va permit sa parcurgeti toti pasii necesari in productia de ambalaje, de la proiectare pana la produsul final, pe o singura masina.