Multigrafica foloseste cu succes Epson SureColor SC-S80610 in tandem cu Summa S2 T160 si Neolt Shield

Multigrafica este recunoscută ca fiind cea mai importantă companie de producție publicitară prin tehnică serigrafică și tampografică din România. Compania a luat ființă în 1997 ca firmă de serigrafie și este specializată în servicii de serigrafie textilă, confecții textile, serigrafie POSM, tampografie și serigrafie obiecte promoționale.

Multigrafica și-a construit o reputație solidă în piața de producție publicitară, prin servicii de calitate, seriozitate și respectarea promisiunilor față de clienți. Poziția sa pe piață s-a consolidat datorita capacității de producție, dotărilor tehnologice și echipei sale dedicate, pregătite și experimentate. Evoluția pieței de producție publicitară impune un nou standard de calitate și productivitate, Multigrafica s-a adaptat, în acest sens, investind sistematic în tehnologie digitală.

După patru ani de utilizare a tehnologiei latex, compania a considerat necesară îmbunătățirea fluxului de lucru. În urma evaluărilor, Multigrafica a ales Epson SureColor SC-S80610 pentru imprimare în format mare, Summa S2 T160 pentru decupare si tăiere pe contur, precum și Neolt Shield pentru laminare.

„Au fost mai multe aspecte care au stat la baza alegerii Epson SureColor SC-S80610. Primul pe care l-am sesizat a fost costul cernelii pe metru pătrat, mult mai scăzut decât aveam la latex, prezența roșului special, întrucât avem clienți care au ca și culoare de bază roșul și ne ajută foarte mult, atât la aspectul printului, cât și la viteză. De asemenea, prezența albului a fost un plus pentru care am ales printerul”, ne-a declarat Sorin Puni, Ceo & Partner Multigrafica.

„După ce am cochetat un an de zile cu Epson-ul am costatat că are multe alte avantaje vizavi de ușurința utilizării, productivitate și calitate. Cu excepția câtorva pene de curent putem să vorbim de zero erori în 9 000 de metri imprimați în 6 luni de zile de când avem echipamentul Epson”, a adăugat Sorin Puni. „Nu ni s-a întâmplat să se oprească, să nu meargă și să nu înțelegem de ce. Îl lăsăm peste noapte la print, îi punem o rolă la ora 17:00, venim la 22:00 și îi mai punem o rolă și el printează toată noaptea și găsim printul finalizat dimineață. De asemenea, un mare avantaj este că pierde foarte puțin colant la începutul rolei, la finalul rolei și între cadrele de print și asta îl face foarte productiv. Acestui echipament, dacă îi dai să lucreze așa cum trebuie, într-un singur an îți scoți investiția, ceea ce, din punctul meu de vedere, este ideal. Îți rămân practic încă 3 ani de profit până când ești nevoit să-l înlocuiești pentru a fi în pas cu noile tehnologii de imprimare” a mai precizat Sorin Puni.

Pe de altă parte, cu ajutorul modelului Epson SC-S80610 se poate crea orice, de la semnalistică simplă, până la afișe și decorațiuni de nivel înalt, pe o varietate de medii de tipărire. Imprimanta este echipată cu două capete de printare Epson PrecisionCore TFP de ultimă generație şi utilizează cerneluri Epson UltraChrome GS3 cu formulă nouă, pentru a oferi rezultate excepționale cu o claritate remarcabilă şi culori superbe. Din acest motiv, aceasta poate să reproducă până la 98,2% din culorile solide PANTONE, conform evaluării PANTONE.

În producția publicitară, imprimarea și tăierea pe contur merg mână în mână, cheia către succes este să indetifici echipamentele care funcționează perfect împreună.

„În ce privește înserierea Epson-ului cu cutter-plotter-ul Summa, perechea funcționează impecabil, imprimăm și debităm în mod automat. Ceea ce printăm dăm la cutter-plotter fără să fie nevoie să intervenim pentru a da cadru cu cadru sau tile cu tile la tăiere, rareori este necesară o repoziționare a camerei pe crop. Avem cutter-ul Summa S2 T160 de 4 ani și a avut o singură defecțiune și aceea se pare că a fost din cauza unei descărcări electrostatice pentru că l-am folosit pe mocheta în primii ani. Practic, perechea Epson – Summa funcționează foarte bine imprimăm rolă, debităm rolă, fără să fim nevoiți să facem reajustări”, ne-a marturisit Sorin Puni.

Summa 2TC160-2E combină puterea de clasa S și precizia unui cap de tăiere TrueTangential de ultimă generație. Această gamă are încorporate o serie de inovații și capacități uimitoare. Cu o rotație a lamelor controlate de calculator și o forță de tăiere de până la 600 de grame, Seria T de la Summa combină precizia unui flatbed-cutter cu ușurința și viteza unui roll-cutter, prin utilizarea legendarului cap de tăiere tangențial.

Pentru a crește durabilitatea printurilor sau pentru a le da un aspect lucios sau mat, un laminator este o necesitate. Și în această situație, Multigrafica a făcut cea mai bună alegere.

„În ceea ce privește laminarea, de asemenea, suntem foarte mulțumiți. A fost necesară o perioadă de acomodare cu echipamentul, dar, după ce l-am reglat, laminăm rolă pe viteză maximă fără să devieze, adaugă Sorin Puni CEO & Partner Multigrafica.

Neolt Shield este o unitate de laminare care combină inovația, performanța, nivelul scăzut al investiției, posibilitatea de upgrade și protecția investiției pe termen mediu și lung.  Shield este un laminator pneumatic inovație Neolt construit pentru a se potrivi cu cea mai largă gamă de aplicații pentru laminarea autocolantului auto, industria hârtiei și producția publicitară.

Aceste echipamente au fost achiziționate de la Dacora Print, unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața de materiale și echipamente specializate pentru large format printing din România, oferind pentru produsele achiziționate și expertiza în service autorizat.

Dacora Print este importator și autorizat să facă service pentru imprimantele de format mare Epson și partener în România pentru Avery Denninson, Axyz, ATP Color, Canson, Colorgate, Contex, Dimense, Ergosoft, ES-TE Berlin, HP, InkTec, KIP, Neolt, Neschen, Onyx, Pongs, Sihl, Summa, Transmatic.