Textile Solution Center: nicio problemă nu rămâne nerezolvată

Cea mai avansată unitate a noastră este aici pentru a vă ajuta: locul dvs. unic pentru a experimenta soluții, a cerceta tehnologii și a găsi toate răspunsurile de care aveți nevoie. Facilitatea noastră este dedicată cercetării, asistenței, instruirii și promovării întregului proces de imprimare digitală. Aici vă aducem la viață ideile creative. Aici găsim cea mai bună soluție pentru tine.

Total Textile Solution: sistem integrat de imprimare digitală industrială

Epson este singurul partener de care aveți nevoie pentru a rula întregul proces de imprimare textile

Total Textile Solution este sistemul nostru integrat pentru imprimarea digitală industrială a textilelor. Se bazează pe imprimantele Monna Lisa și toți pașii înainte și după imprimarea propriu-zisă sunt optimizați pentru a vă obține cel mai bun rezultat în cel mai simplu mod. Uitați de lucrul cu o mulțime de furnizori, uitați de toate problemele conexe. Datorită achiziției For.Tex și F.lli Robustelli, Epson se poate ocupa de tine și de afacerea ta pe parcursul întregului proces, de la început până la sfârșit.

Secretul imprimării digitale a țesăturilor: Textile Solution Center

Pe lângă activitățile sale de testare, asistență și cercetare și dezvoltare, Textile Solution Center asigură și formarea designerilor de textile și de modă ai viitorului. Creativii de mâine trebuie să știe ce le poate permite de fapt tehnologia să facă. Imprimare digitală, cerneluri avansate din punct de vedere tehnologic, tratamente, în fiecare zi există o nouă descoperire care îi ajută pe profesioniști să atingă noi obiective. Noi proiectăm un viitor în care sunteți în frunte, nu în urma lor.

Domenii de utilizare

Moda Haute Couture

Monna Lisa este cea mai bună alegere pentru casele de modă care caută excelența. Atunci când concurați pe idei, pur și simplu nu puteți accepta nicio limitare. Dezlănțuiți creativitatea, Monna Lisa o transformă în realitate.

Accesorii de modă

Toate tipurile de țesături pentru pantofi, genți de mână, cravate, eșarfe. Fie că optați pentru motive tradiționale sau modele originale, veți obține întotdeauna precizie și detalii de neegalat atunci când imprimați pe o Monna Lisa.

Textile pentru casă

Monna Lisa dispune de o varietate extinsă de cerneluri pentru a imprima pe orice tip de țesătură. Desene ascuțite și îngrijite și culori rezistente, pentru a produce perdele și canapele, lenjerii de casă, care vor rezista peste ani.

Moda Prêt-à-Porter

Cele mai recente tendințe de pe piața modei trebuie să ajungă la comercianții cu amănuntul de fast fashion în doar câteva săptămâni. Monna Lisa poate să se adapteze instantaneu la noile tendințe și să livreze produse de cea mai înaltă calitate înaintea oricui altcuiva.

Îmbrăcăminte sport și costume de baie

Datorită testelor extinse de cerneală, Monna Lisa oferă cea mai bună calitate și volumele cele mai bune chiar și pe țesături tehnice sau speciale inovatoare, dezvoltate pentru a crește confortul și performanța.

Cheia pentru o imprimare perfectă: pretratarea țesăturii

V-ați picta vreodată capodopera pe o pânză murdară, neuniformă și de calitate inferioară?

În același mod, a avea o țesătură pregătită corespunzător este esențial în orice proces de imprimare digitală. Dacă vreți un avantaj competitiv mizați pe calitate în imprimare, dacă doriți să obțineți nuanțe de culori profunde și strălucitoare, dacă vreți să vă lăsați clienții uimiți de ceea ce puteți face pentru ei, trebuie să acordați o atenție maximă etapei de pretratare. Acesta este ingredientul tău secret.

Ce face cu adevărat pretratamentul? La ce folosește?

Pentru a obține o imprimare textilă perfectă, în primul rând țesătura trebuie să fie curățată de orice impurități și trebuie să fie hidrofilă, plană, îndreptată și stabilizată în dimensiuni. Pe lângă aceste rezultate, pretratamentul mai permite:

  • fixarea colorantului conținut în cerneală pe suportul textil;
  • optimizează intensitatea și strălucirea imprimărilor;
  • controlează răspândirea cernelii pe țesătură, îmbunătățind definiția imprimării;
  • susține absorbția cernelii, facilitând uscarea și favorizează penetrarea colorantului conținut în cerneală.

Uscați întotdeauna materialul înainte de imprimare

Așa cum am mai spus, rezultatele excelente sunt obținute cu cea mai mare grijă și atenție în fiecare etapă a procesului.

Dacă doriți să ajungeți la rezultatele de top din industrie pentru care Epson este cunoscut, nu puteți pur și simplu „usca” țesătura. Trebuie să urmați linii directoare stricte.

De exemplu, mătasea, lâna, poliamida și alte fibre celulozice nu ar trebui să fie supuse unui proces de uscare care să depășească 105°C, iar umiditatea reziduală trebuie să fie de aproximativ 50% din rata nominală de recuperare.

Fiecare material are propriile cerințe, puteți găsi mai multe informații în tabelul de mai jos.

Obțineți cele mai bune rezultate din cernelurile Genesta

Cernelurile Genesta reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive pe care Epson le are pe piața imprimării textilelor. Dar cele mai bune tehnologii trebuie aplicate în mediul și în condițiile potrivite. Pregenul este fundamental pentru a permite cernelii să pătrundă mai bine în substratul textil, dar nu să se răspândească necontrolat prin fibre. Acest lucru face ca culorile să fie mai profunde, mai clare și mult mai intense decât orice altceva de pe piața noastră.

Există două secrete care stau la baza randamentului cernelurilor Genesta:

  • sistemul de imprimare Monna Lisa
  • pretratamentul Pregen.
În tabelul de mai jos puteți afla acum toate specificațiile și cerințele tehnice ale pretratamentului nostru Pregen.

ATRAFIX: adezivul permanent pentru pături

În căutarea mediului de imprimare perfect, am creat seria de adezivi ATRAFIX ML pentru a oferi păturii pentru imprimantă Monna Lisa gradul corect de aderență de care are nevoie. Acesta este disponibil în diferite versiuni: ATRAFIX ML/T, ML/S și ML/K. ML/T poate fi utilizat ca strat de bază, ML/S creează o peliculă moale (mai potrivită pentru fibrele celulozice), în timp ce ML/K creează una mai dură (mai potrivită pentru mătase și fibre sintetice). Pentru a reîmprospăta periodic pătura, straturile adezive pot fi îndepărtate cu ușurință cu ADHESOLV (solvent ecologic și neinflamabil).

Pentru a afla mai multe despre specificațiile tehnice, utilizările și amestecurile ATRAFIX, consultați tabelul de mai jos.

Adeziv termoplastic

Adeziv permanent

Rășină de nivelare

Detergent și agent de împrospătare / Agent de decapare pentru îndepărtarea rășinilor și a peliculelor adezive

Post-tratament: când țesătura imprimată devine produs

Post-tratamentul este un termen care include mai multe procese care au loc după imprimare și care transformă țesătura imprimată în produs finit. Să analizăm mai în profunzime aceste faze: finisarea tradițională, spălarea și finisarea inovatoare.

Finisaj tradițional

Pentru a obține atingerea manuală dorită, finisajul trebuie aplicat pe țesăturile imprimate digital în funcție de fibra specifică. Vă sugerăm să folosiți produse de calitate precum:

FORSIL MCS
microemulsie de silicon de înmuiere

FORSIL HYR
microemulsie de silicon hidrofilă și reticulantă

MONSOFT IO
înmuiere cationică concentrată, ne-îngălbenitoare, fără îngălbenire

FORPUR 48
rășină poliuretanică foarte moale

RESIVIN NN
rășină termoplastică pentru efectul de mână plină și tare

RESIVIN AT
Rășină reticulabilă pentru efectul de mână plină și tare

FORDEEP SOF
balsam de silicon pentru întunecare

FORFLEX PE
ceară de polietilenă pentru un efect complet al mâinii și o mai bună capacitate de coasere

FORFLEX ZF
rășină glioxalică anti-creșeală pentru un efect de mână complet

OXAL XS / XH / R3N
agenți de reticulare

Spălare

Țesăturile imprimate cu cerneluri, acizi, reactivi și dispersați trebuie să fie aburite și spălate: faza de spălare are loc folosind săpunuri specifice în funcție de material și fixatorul potrivit în funcție de fibră. Printre produsele recomandate se numără:

FORPON SCR / TEXIPRINT B / TEXIPRINT GA / TEXIPRINT CS.
agenți săpunitori

FORFIX HFN-I
agent de fixare pentru mătase și lână

POLIFEN SB 40
agent de fixare pentru poliamidă

Finisaj inovator

Pe lângă finisajele tradiționale, noile finisaje „wellness” pot îmbunătăți interacțiunea dintre utilizatorul final și mediul înconjurător, aducând beneficii deosebite:

AROMA AQUALITE
eliberarea de parfum (lavandă, trandafir, lămâie, santal etc.)

PRETHERMO
termoregulator la 25°C sau 31°C

FORAGE EL
eliberare de acid elagic (antiinflamator)

FORAGE GL
eliberare de acid linoleic (hidratant)

ANTIFIAMMA PES
ignifugare pentru PES

FORGUARD 3001
tratament hidroizolant/izolant pentru apă/ulei

FORGUARD NF
tratament hidrofobizant fără fluor

Imprimare tradițională vs. Imprimare digitală Monna Lisa

Pe măsură ce tehnologia avansează, procesele devin mai rapide, mai ieftine, mai flexibile și, cel mai important, mai ecologice. Tranziția de la tipărirea tradițională la cea digitală nu face excepție. Imprimarea tradițională nu utilizează tratamente prealabile, are etape multiple și supracomplicate: imprimarea mostrelor, gravura de separare a culorilor, pregătirea pastei, eliminarea pastei și a apei… imprimarea digitală garantează rezultate mai bune, mai multă flexibilitate și este mult mai ușoară pentru mediu.

Imprimare tradițională

No pre-treatment

Colour separation
Engraving

Printing paste preparation
Printing paste check
Screen cilinder washing and storage
Printing paste / water disposal

Printing paste preparation
Screen cilinder washing and storage
Printing paste / water disposal

Steaming / washing / finishing
Steaming and washing are not needed when printing with pigments

Fabric treatment with Pregen to guarantee vivid colours and precise outlines or customised solutions

This step is not needed

Monna Lisa Series

Monna Lisa Series

Steaming / washing / finishing
Steaming and washing are not needed when printing with pigment inks

Imprimare digitală Monna Lisa

PrecisionCore înseamnă calitate maximă a imprimării și productivitate

Sistemul Monna Lisa dispune de o nouă matrice de capete de imprimare cu tehnologia Epson PrecisionCore. PrecisionCore este cel mai avansat cap de imprimare pe care Epson l-a creat vreodată. Acesta intensifică toți parametrii relevanți într-un proces de imprimare: mai multă precizie, poziționarea punctelor, detalii de neegalat, eficiență a cernelii, realism… Pentru a vă oferi doar câteva cifre, un standard de 128 de cipuri de imprimare PrecisionCore MicroTFP, configurate ca 32 de capete de imprimare cu patru cipuri, oferă 12.800 de duze. Pentru fiecare culoare.
Configurațiile merg până la 64 de capete de imprimare. Datorită acestei tehnologii, reproducerea culorilor și a modelelor este excepțional de uniformă, iar chiar și zonele de culori solide și modelele geometrice fine pot fi redate frumos, menținând în același timp un randament ridicat.

Ce sunt cernelurile Epson Genesta pentru imprimarea textilelor?

De ce are nevoie o cerneală pentru a face diferența pentru compania ta?

Trebuie să permită precizia, fiabilitatea și durabilitatea imprimeurilor din țesături. Niciun client nu dorește recenzii care menționează „două spălări și culoarea este deja palidă și plictisitoare”, sau „modelul este la rezoluție scăzută” și așa mai departe. Epson a formulat cernelurile Genesta special pentru seria Monna Lisa, pentru a oferi nu numai cea mai înaltă calitate pe orice material, ci și un flux de lucru fluid și optimizat. Cernelurile Genesta sunt disponibile în 4 formulări diferite: Acid, Reactiv, Disperse și Pigment. 4 cerneluri pentru a acoperi toate tipurile de țesături cu o soluție specifică.

Toate ambalate în pungi de vid degazate pentru a minimiza risipa de cerneală: cu cât imprimați mai mult, cu atât economisiți mai mult.

Cum vă poate ajuta TSC pe dumneavoastră și afacerea dumneavoastră să vă dezvoltați mai rapid și mai sănătos?

Veniți să vedeți cu ochii voștri cum lucrăm pentru dumneavoastră.
Unitățile noastre TSC funcționează în permanență pentru a-i ajuta pe partenerii noștri să crească și să domine piața. Cercetare, formare, promovarea inovației, asistență: eforturile noastre sunt concentrate 100% în dezvoltarea expertizei și a soluțiilor de care piața are nevoie.

Formare: inovația este inutilă dacă nu este cunoscută

În cadrul TSC lucrăm împreună cu școli de design și universități pentru a instrui designerii de textile și de modă de mâine cu privire la cele mai noi tehnologii și la potențialul pe care acestea îl oferă.

Promovarea: diseminarea informației, atingerea obiectivelor, schimbarea pieței

Tranziția către cultura și imprimarea digitală a textilelor este necesară și necesită evenimente, webinarii, conferințe, cursuri și toate eforturile pe care le putem face.

Linie directă: cei care adoptă timpuriu tehnologia obțin un avantaj competitiv

Noi tehnologii, modele și inovații: avem o linie directă pentru a împărtăși cele mai noi descoperiri cu partenerii noștri, pentru a le oferi cel mai bun avantaj pe piață.

Seria Monna Lisa

Calitate, detaliu, luminozitate, netezime: un must-have pentru fiecare companie. Dar diferite afaceri au volume de producție diferite, deservesc nișe diferite, au nevoi diferite. De aceea am muncit din greu pentru a vă aduce toate tehnologiile de top și pe mașinile mai mici.

Faceți cunoștință cu seria Monna Lisa: o Monna Lisa Epson pentru orice nevoie.

Monna Lisa ML-8000: prima dvs. imprimantă direct-to-fabric

Cele mai bune tehnologii Epson, acum și pentru companiile mai mici. Dacă doriți să pășiți în domeniul imprimării textile, Monna Lisa ML-8000 vă oferă începutul perfect.

Monna Lisa ML-16000: cea mai echilibrată imprimantă direct-to-fabric

Echilibrul perfect între productivitate, spațiu, calitate înaltă și buget. Monna Lisa ML-16000 este conceput pentru a vă oferi toate mijloacele pentru a intra pe piața de nivel înalt cu investiții limitate.

Monna Lisa ML-32000: imprimanta digitală universală pentru textile

Într-o piață cu ritm rapid, capacitatea de a se adapta la tendințe, standarde și nevoi este cel mai valoros avantaj. Mai ales că nu trebuie să renunți la calitate cu Monna Lisa ML-32000.

Monna Lisa ML-64000: visele devin realitate la înaltă rezoluție

Imprimantă digitală textilă de top. Tot ce ți-ai putea dori în tehnologia modernă. Volume uriașe, cele mai rapide viteze de imprimare și culori vii la cea mai înaltă rezoluție. Dacă tu și clienții tăi nu căutați să faceți compromisuri, Monna Lisa ML-64000 este calea de urmat.

Servicii

Cercetare și dezvoltare
Unul dintre obiectivele principale ale Total Solution Center este de a urmări îmbunătățirea constantă și de a explora noi posibilități tehnice și creative pentru imprimarea digitală a textilelor, pentru a fi mereu în fruntea inovației. Vă stăm mereu la dispoziție pentru a elabora și încerca soluții personalizate în funcție de nevoile specifice. Dacă aveți o idee, TSC este locul perfect pentru a o testa înainte de implementare.

Asistență: ori de câte ori aveți o problemă
TSC vă poate oferi asistență în fiecare etapă a procesului de imprimare digitală a textilelor, de la pre- și post-tratament și tot ce se află la mijloc. Echipa noastră înalt calificată are toată expertiza și cunoștințele necesare pentru a vă scoate din orice problemă pe care o puteți întâmpina. Uitați de orice problemă tehnică. Vom concepe soluții specifice cazului dumneavoastră și în jurul nevoilor dumneavoastră specifice.